Regulacja czujnika deszczu.
Regulacja czujnika deszczu.
Czołem, czy jest gdzieś możliwość elektronicznej regulacji czujnika deszczu?
Ustawienie w kierownicy (najczulsze możliwe) nie zachwyca...
Miał ktoś podobny problem?
Ustawienie w kierownicy (najczulsze możliwe) nie zachwyca...
Miał ktoś podobny problem?
Nurburgring: 9.02.16 - E60 M5
Re: Regulacja czujnika deszczu.
U mnie to samo.
W niektorych BMW da sie przy pomocy komputera ustawic tryb "sensitive", ale u mnie tego nie bylo.
W niektorych BMW da sie przy pomocy komputera ustawic tryb "sensitive", ale u mnie tego nie bylo.
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
Kolego, a zdejmij obudowę plastikową czujnika deszczu i dostań się do niego... I zobacz czy ci się nie wypią lub nie poluzował! U mnie było tak że się wypiął i ogólnie miał małą czułość, czasami wogóle sie nie włączał, szczególnie przy drobnym deszczu... A czasami wciąż chodziły wycieraczki. Wpiąłem go w zatrzaski i teraz wszystko ładnie śmiga!
Kiedyś miałem podobny problem w E39, "szybiarze" polecili mi wymiane żelu...
318i(E36)->325i(E36)->525TDS(E39)->523i(E39)->328Ci(E46)->325Ci(E46)->330Ci(E46)->M5(E60)/X5(E53)....M3E46...->645ciE63->535dE60...
Mam dwie E46. Jedną zwykłą 318i (2002r), druga M3 (2001r). W tej zwykłej czujnik deszczu działa ok, w M3 podobnie jak u Adam F czułaść max jest niewystarczająca...
ssseba, wymeiniałeś żel, jesli tak to gdzie i jaki koszt?
ssseba, wymeiniałeś żel, jesli tak to gdzie i jaki koszt?
nie wymianiałem...djset pisze: ssseba, wymeiniałeś żel, jesli tak to gdzie i jaki koszt?
wszedzie gdzie montują szyby samochodowe...
318i(E36)->325i(E36)->525TDS(E39)->523i(E39)->328Ci(E46)->325Ci(E46)->330Ci(E46)->M5(E60)/X5(E53)....M3E46...->645ciE63->535dE60...
Kolego po wymianie szyby, bądź w razie błędnej pracy zaleca się inicjalizację sensora AIC/RLS (w zależności od rocznika pojazdu) na czystej szybie.
Można tego dokonać w każdym ASO BMW bądź u kogoś kto zajmuje się elektroniką pokładową BMW.
Można tego dokonać w każdym ASO BMW bądź u kogoś kto zajmuje się elektroniką pokładową BMW.
Raczej byś miał rację, bo poprzedni właściciel zmianiał szybę, bo pękła od kamienia... Więc przy następnym serwisie musze tego dokonać. Jak bede po to dam wam znaćrypik pisze:Kolego po wymianie szyby, bądź w razie błędnej pracy zaleca się inicjalizację sensora AIC/RLS (w zależności od rocznika pojazdu) na czystej szybie.